Babiččin perník

    • 500 g hladké mouky
    • 250 g krystalového cukru
    • 1 lžička jedlé sody
    • 1 lžíce kakaa
    • 200 ml oleje
    • 500 ml mléka
    • 1 vejce
    • 1 prášek do perníku
    • 200 ml rybízové marmelády
    • 2 hrsti sekaných ořechů
    • tuk na vymazání plechu
    • mouka na vysypání plechu

    Troubu rozhřejeme na 180 °C. Do větší mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, jedlou sodu, kakao a prášek do perníku. Suché ingredience promícháme.

    Přidáme olej, mléko, vejce, marmeládu a šlehačem vymícháme hladké těsto.

    Do těsta vmícháme nasekané vlašské ořechy.

    Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.

    Těsto rovnoměrně nalijeme a uhladíme na plechu. Pečeme asi 30 minut.

    Upečený perník polijeme čokoládovou nebo citrónovou polevou, případně jen pocukrujeme.

    Publikováno
    V rubrikách Recepty

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *