- 500 g hladké mouky
- 250 g krystalového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce kakaa
- 200 ml oleje
- 500 ml mléka
- 1 vejce
- 1 prášek do perníku
- 200 ml rybízové marmelády
- 2 hrsti sekaných ořechů
- tuk na vymazání plechu
- mouka na vysypání plechu
Troubu rozhřejeme na 180 °C. Do větší mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, jedlou sodu, kakao a prášek do perníku. Suché ingredience promícháme.
Přidáme olej, mléko, vejce, marmeládu a šlehačem vymícháme hladké těsto.
Do těsta vmícháme nasekané vlašské ořechy.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Těsto rovnoměrně nalijeme a uhladíme na plechu. Pečeme asi 30 minut.
Upečený perník polijeme čokoládovou nebo citrónovou polevou, případně jen pocukrujeme.