Křidélka:
- 1,5 kg kuřecích křídel
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce sušené cibule v prášku
- 1/2 lžíce sušeného česneku v prášku
- 1/2 lžíce mleté papriky
- 1/4 lžíce uzené papriky
- 1/4 lžíce koření pěti vůní
- sůl
- pepř
- olej ve spreji
Křídla dle potřeby očistíme a rozkrojíme na 3 kousky v kloubech. Špičky křídel uschováme na vývar (na tento recept se nehodí). Všechny suché ingredience promícháme v míse pomocí metličky. Kousky křídel marinádou pěkně rovnoměrně posypeme ze všech stran. Až jsou křídla obalená, tak je vložíme na plech s mřížkou a pošplíchá,e potravinářským olejem ve spreji. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C, cca 20 minut. Poté křídla otočíme a pečeme dalších 20 minut, ještě jenou otočíme a dopečeme krátce na barvu. Potom necháme pár minut mimo troubu odpočinout.
Marináda na polití hotových křídel:
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce sambal oelek
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky kikoman
- šťáva z 1/2 limety
- sezamový olej – pár kapek
- sůl
- pepř
Na závěr:
- kůra z limety – troška
- čerstvý koriandr
- pažitka
Všechny ingredience na marinádu vložíme do mísy a dobře promýcháme. Zkontrolujeme dochucení a část marinády nalijeme na křídla, která s marinádou dobře promícháme. Pokud je potřeba, marinády můžeme přidat. Na křídla přihodíme strouhanou limetkovou kůru a sekané bylinky, znovu promícháme a můžeme podávat a případně přelít zbytkem marinády.
Zdroj: www.divoka-varecka.cz